Ψησταριές υγραερίου: Γιατί να τις προτιμήσουμε και τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή τους.

.

Ψησταριές υγραερίου: Γιατί να τις προτιμήσουμε και τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή τους.



Το barbeque είναι μία δημοφιλής δραστηριότητα, ιδίως όσο ο καιρός ζεσταίνει και οι μέρες γίνονται πιο ηλιόλουστες. Είναι μία καλή αφορμή να μαζευτούμε με την οικογένειά ή τους φίλους μας, να φάμε και να διασκεδάσουμε. Πολλές φορές, ενώ έχουμε κάθε καλή διάθεση να οργανώσουμε κάποιο barbeque, το χρονοβόρο ψήσιμο, η δύσκολη λειτουργία της ψησταριάς και το καθάρισμα μετά, μας οδηγούν να το αναβάλουμε. Τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να μας δώσει μία ψησταριά υγραερίου.

Οι ψησταριές υγραερίου παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων τύπων ψησταριών και είναι εύκολες στον χειρισμό ακόμα και από άτομα χωρίς εμπειρία. Η εκκίνηση τους γίνεται άμεσα, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού όπως συμβαίνει και σε μία οικιακή κουζίνα. Επίσης, πιάνουν πολύ γρήγορα θερμοκρασία, περίπου σε 10 λεπτά, σε αντίθεση με τις ψησταριές με κάρβουνο. Στα συν τους συγκαταλέγεται και η συνεχής και σταθερή ροή καυσίμου, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές αποδόσεις και το ομοιόμορφο, γευστικό ψήσιμο. 

Παράλληλα, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία και την ένταση της φλόγας γυρνώντας απλά ένα κουμπί. Με αυτόν τον τρόπο δεν εξαρτώμαστε από εξωτερικούς παράγοντες και είναι στο χέρι μας να κανονίσουμε το επιθυμητο ψήσιμο. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι και το ενσωματωμένο θερμόμετρο, αφού μας επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε τη θερμοκρασία που επικρατεί στον θάλαμο ψησίματος με ακρίβεια. 

Οι ψησταριές υγραερίου, διατίθενται σε πολλά μεγέθη και μπορούν να είναι επιτραπέζιες, εντοιχιζόμενες ή ακόμα και φορητές. Τα ροδάκια διευκολύνουν πολύ τη μετακίνησή τους, μιας και η μπουκάλα υγραερίου μπορεί να είναι λίγο βαριά. Επίσης, με τις ψησταριές αυτού του τύπου αποφεύγουμε τους ενοχλητικούς καπνούς, γεγονός που τις καθιστά κατάλληλες όχι μόνο για υπαίθριους χώρους, αλλά και για μπαλκόνια πολυκατοικιών όπως και για ψήσιμο όλο τον χρόνο. Εξίσου εύκολο είναι και το καθάρισμα, μιας και μόλις κρυώσουν οι πλάκες και οι σχάρες, είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν. 

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι οι πολλές εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρουν. Μπορούμε να ψήσουμε ψάρι και να τηγανίσουμε πατάτες με τη χρήση πλαϊνής εστίας, όπως και φαγητά φούρνου με τη χρήση των κατάλληλων σκευών. Επίσης, μπορούμε να απολαύσουμε σουβλιστό κρέας με τη χρήση σούβλας ή μοτέρ. Οι ψησταριές πιθανόν να συνοδεύονται από ηλεκτρικές ή πολλαπλές εστίες, καυστήρες, θέσεις ψησίματος, αυτόματο σύστημα φωτισμού και ανάφλεξης, βοηθητικές επιφάνειες όπως αναδιπλούμενα ράφια, σύνεργα ψησίματος και άλλα εξαρτήματα καθιστώντας τη συσκευή μας πολυεργαλείο

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα επιλέξουμε την κατάλληλη ψησταριά για εμάς και ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε. Αρχικά, θα πρέπει να δώσουμε βάση στον αριθμό των καυστήρων και στην κατανομή τους, ώστε να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο ψήσιμο. Ο αριθμός των καυστήρων εξαρτάται κυρίως από την επιφάνεια ψησίματος που πρέπει να καλύψουμε. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια ψησίματος, τόσο περισσότεροι πρέπει να είναι οι καυστήρες, για να δίνουν μεγαλύτερη θερμική ισχύ. 

Όσον αφορά τις σχάρες, οι αντιφλογιστικές μειώνουν τις αναφλέξεις των ζωμών και οι χυμοί κρεάτων εξατμίζονται, με συνέπεια η γεύση του κρέατος να θυμίζει πολύ αυτής μίας ψησταριάς με κάρβουνο. Οι μαντεμένιες σχάρες αποτελούν, αναμφίβολα, την καλύτερη επιλογή, μιας και αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας, παράλληλα, μεγάλη διάρκεια ζωής και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ψησίματος. Με μικρή διαφορά ακολουθούν αυτές από ανοξείδωτο χάλυβα που παρουσιάζουν, επίσης, πολύ καλά χαρακτηριστικά.   

Οι ψησταριές υγραερίου αποτελούν μία άριστη επιλογή, αφού είναι ιδιαίτερα εύκολες στον χειρισμό, ενώ, παράλληλα, εγγυώνται ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τις ψησταριές με κάρβουνο, μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλούς χώρους χωρίς να ανησυχούμε για την κάπνα που θα προκύψει. Το αποτέλεσμα του ψησίματος είναι καλύτερο από αυτό των ηλεκτρικών ψησταριών και η λειτουργία τους πιο οικονομική. Ο συνδυασμός όλων αυτών καθιστούν την ψησταριά υγραερίου ιδανική επιλογή που σίγουρα θα σας αποζημιώσει. 

.

Λοιπόν, τι θα επιλέξετε να ψήσετε σήμερα; 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Στο AbaxTherm.gr χρησιμοποιούμε cookies

για καλύτερη εμπειρία περιήγησης σας.

Δείτε την πολιτική μας στην σελίδα νομικού περιεχομένου