“Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” Ξεκινάει το νέο Πρόγραμμα επιδότησης

.

“Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” Ξεκινάει το νέο Πρόγραμμα επιδότησης.

.

Το νέο Πρόγραμμα ‘’Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα’’ επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες. 

Μέσω του νέου Προγράμματος, τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά, θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες, σύγχρονης τεχνολογίας. 

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 1. Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.
 2. Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)
 3. Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα.

Βασικά σημεία του Προγράμματος:

 • Γίνονται δεκτοί προς αντικατάσταση παλιοί Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες χωρητικότητας τουλάχιστον 40 λίτρων.
 • Δεν είναι δυνατή η επιδότηση νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα χωρίς την παράλληλη παράδοση του παλαιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα.
 • Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκεκριμένους Προμηθευτές του Προγράμματος και να καλύψουν μέρος της συνολικής δαπάνης των σχετικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα μεσω της ειδικής πλατφόρμας του Gov.gr  και να χρηματοδοτηθούν για την αντικατάσταση των παλαιών τους ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων. 

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροίτε για να συμμετέχετε στο Προγραμμα είναι:

 • να έχετε γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2006
 • να έχετε υποβάλει κατά το φορολογικό έτος 2021 δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), η οποία να έχει εκκαθαριστεί
 • να ήσασταν κάτοικος Ελλάδας το έτος 2021 εσείς, το 2ο μέλος και τα εξαρτώμενα μέλη της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1)
 • το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας για το έτος 2021 να μην υπερβαίνει τις 30.000€
 • να μην έχετε υποβάλει αίτηση επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα σε άλλο πρόγραμμα.

Τα βήματα της διαδικασίας από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την αξιολόγησή της και την έκδοση του voucher είναι ιδιαίτερα απλά, αφού το Πρόγραμμα ακολουθεί την ίδια διαδικασία με το Πρόγραμμα ‘’Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή’’. 

Τα στάδια της διαδικασίας: 

 • Υποβάλετε μία αίτηση ανά ΑΦΜ και για μία μόνο από τις κατοικίες σας (κύρια ή εξοχική),
 • Αξιολογείτε η αίτηση με βάση τα κριτήρια του προγράμματος και κατατάσσεται βαθμολογικά.
 • Εάν εγκριθεί η αίτηση σας, λαμβάνετε ειδικές επιταγές (vouchers) του Προγράμματος. Οι επιταγές καλύπτουν μέρος της συνολικής δαπάνης αγοράς του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα καθώς και των άμεσα συνδεδεμένων και απαραίτητων υπηρεσιών (τοποθέτηση κλπ.)

* Σε περίπτωση απόρριψης δικαιούστε να υποβάλετε ένσταση. 

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων αξιολόγησης και τη γνωστοποίηση τους, οι ωφελούμενοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, προχωρούν στην έκδοση των επιταγών (vouchers) που τους αναλογούν, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Προγράμματος.

Κάθε επιταγή:

 • έχει ψηφιακή μορφή,
 • αφορά την αντικατάσταση ενός και μόνο Θερμοσίφωνα (αγορά νέου – ανακύκλωση παλαιού),
 • συνδέεται με συγκεκριμένο ωφελούμενο και δε μεταβιβάζεται,
 • αφορά συγκεκριμένο ποσό (μέγιστη ονομαστική αξία και % επιχορήγησης).

Οι επιταγές (vouchers) θα εμφανιστούν στο λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του Προγράμματος. Επίσης, θα αποσταλούν μέσω SMS, στο επιβεβαιωμένο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει.

Η AbaxTherm συμμετέχει στο Πρόγραμμα ‘’Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα’’ ως προμηθευτής και εγκαταστάτης ηλιακών θερμοσιφώνων. Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή σας φροντίζουμε για την κοστολόγηση του έργου, την τοποθέτηση του ηλιακού, αλλά και την τακτική του συντήρηση. Προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε κάθε έργο μας φροντίζουμε για την σωστή λειτουργία του ηλιακού σας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Στο AbaxTherm.gr χρησιμοποιούμε cookies

για καλύτερη εμπειρία περιήγησης σας.

Δείτε την πολιτική μας στην σελίδα νομικού περιεχομένου